luni, 13 noiembrie 2017

“Revoluţia fiscală” introduce Sharia prin Codul fiscal?


       Articolul 401 introduce în legislaţia românească noţiunea de “finanţe islamice”. Băncile europene sunt tot mai greu de păcălit de actuala coaliţie guvernamentală şi parlamentară; accesul în Biroul Oval se pare că este dificil pentru mustăcioşii condamnaţi penal; apropierea de Ursul siberian e dificilă dacă eşti membră NATO; Black Cube n-a dat rezultate; expresia facială asiatică e greu de descifrat. Ce-ar fi să ne ascundem sub burka?


        Cred că se impune o respingere a OUG 79/2017 din partea CSAT-ului. Cum este posibilă introducerea pe piaţa financiar-bancară din Romania a “finanţelor islamice”? Transformarea României dintr-un stat laic într-unul în care să domine Sharia cred că este mult mai mult decât trădare. Şi cred că şi tentativa trebuie pedepsită exemplar.


       Cred că se impun câteva clarificări cu privire la “finanţele islamice”. Acestea sunt gestionate de bănci islamice care gestionează petro-dolarul. Există o diferenţă majoră între băncile convenţionale şi cele islamice: în timp ce băncile tradiţionale “trăiesc” din diferenţa dintre dobânda percepută pentru creditele acordate şi cea a depozitelor bancare, băncile islamice sunt jucători nu doar în activitatea financiar-bancară a unui stat, ci şi în activitatea comercială, sub efectul Legii Sharia. Se cunoaşte că “preluarea ostilă” face parte din apanajul celor cu bani foarte mulţi şi care poate bulversa pe termen scurt, mediu şi lung activitatea economică a unui stat. Accesul pe piaţa bancară şi comercială a României a “finanţelor islamice” nu cumva prezintă şi acest risc? Prin accesul “finanţelor islamice” pe piaţa românească se finanţează şi se subvenţionează migraţia islamică? Inserarea în Codul fiscal a noţiunii de “finanţe islamice” constituie premiza pentru o viitoare lege care va legifera “finanţele islamice”?
       Pe o scală de la 1 la 10 al interacţiunii poporului român cu islamul pe parcursul a câtorva sute de ani, unde 10 înseamnă sacrificiul suprem al domnitorului Constantin Brâncoveanu, unde Ştefan cel Mare, Mihai Viteazu şi Vlad Tepeş acumulează aproape punctajul maxim, actuala majoritate parlamentară se situează la “-∞” (minus infinit).
       Oare sigla SMURD va cuprinde şi Semiluna Roşie? Oare fostul vicepremier Shaidehh se va întoarce în guvern pentru a putea “gestiona” “finanţele islamice”?
       Deşi se subvenţionează lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului, se pare că introducerea Shariei în Codul fiscal va schimba Crucea de pe acest edificiu cu Semiluna transformându-l în Moscheea Convertirii la Islamism a Românului. Acesta e răspunsul guvernanţilor la opoziţia populaţiei cu privire la construirea Mega-Moscheii din Bucureşti? Făceaţi mişto de cei care “pupă moaşte”, dar ce veţi spune când va deveni obligatorie călătoria la Mecca? Vom înlocui colindul ”Steaua sus răsare” cu “Semiluna sus răsare”?
       “In God we trust” şi “Doamne ajută” vor fi înlocuite de “Allah Akhbar”?

       PS. Zecile de miliarde de euro care se pierd prin aplicarea “revoluţiei fiscale” la bugetul consolidat şi la bugetele locale vor fi compensate prin “finanţele islamice”? Despre câte zeci de miliarde de euro e vorba anual?


Doru Apostol
13 Noiembrie 2017