marți, 3 octombrie 2017

Nepensionarii subminează PSD şi Programul de guvernare

Justiţia se pensionează în faţa lui Dragnea

       E mult mai uşor să negociezi cu pensionarii. Ai nevoie doar de 1 litru de ulei, 1 kg de zahăr, unul de făină şi unul de mălai. Ocazional merg şi nişte pulpe de pui sau găleţi. Trebuie doar puţină atenţie la cizmele de cauciuc pentru că prima dată le dai cizma stanga. Dreapta le-o poţi da şi în fund.
       În emisiunile televizate este suficient să le spui că Băsescu e de vină pentru orice şi să le reaminteşti că Johannis e sas şi nu are copii.
       Dar numărul pensionarilor scade continuu şi asta e o problemă. Nu ai nevoie de studii doctorale să ştii că din totalul populaţiei, numărul pensionarilor care ne părăseşte e cel mai mare (şi  bineînţeles comparabil cu numărul celor care părăsesc ţara şi se alătură diasporei).
       O soluţie ar fi pensionarea anticipată. Istoria post-decembristă ne demonstrează că această variantă funcţionează de pe vremea lui Iliescu.
        O categorie importantă o reprezintă cei cu pensii speciale, deoarece aceştia au şi o mare putere de convingere asupra vecinilor şi cunoştinţelor (era să spun asupra maselor). Cu cât mai mare e pensia cu atât mai mulţi membri ai familiei vor susţine PSD.
       Pensia specială e deopotrivă o recompensă şi o “pedeapsă” pentru cei care nu au fost alături de PSD la încercările de mutilare a justiţiei. Cazul judecătoarei Ana Maria Dascălu care făcea parte din completul de judecată care avea pe rol procesele lui Dragnea, Tăriceanu, Oprea, Şova este un exemplu reprezentativ. Astfel sloganul “Vrem justiţie, nu corupţie” va fi înlocuit treptat cu “Vrem pensie, nu justiţie”.


       Datorită speranţei de viaţă pensionarii nu se vor opune proiectului Roşia Montană şi defrişărilor. E suficient să le oferi o reducere la petrecerile de Revelion şi la cardurile de la farmacia inimii. E normal să prefere pastile de inimă în locul tensiunii din timpul protestelor. Mărirea accizei la carburanţi nu-i va afecta datorită reducerilor acordate pensionarilor la transportul în comun. Scăderea progresivă a libidoului îi scoate din polemica LGBT versus CpF. Indexarea salariilor nu-i mai afectează şi nici de ratele la bancă nu mai sunt vizaţi.
       Sunt 2 categorii de nepensionari: cei obedienţi şi cointeresaţi (politicieni, oameni de afaceri, primari, bugetari care şi-au pus speranta în Programul de guvernare) şi “ceilalţi” (TFL-işti, ong-işti, unii ziarişti, #rezistenţi, sorosişti). De preferat ar fi ca “ceilalţi” să se pensioneze.

       Nepensionari din toată ţara, PENSIONAŢI-VĂ!



Doru Apostol
3 octombrie 2017