duminică, 2 iulie 2017

Tirania minorităţii

Sau tirania minorităţilor

     O actriţă simpatizantă LGBT s-a tăvălit pe jos strigând “PSD - Ciuma roşie” în timpul unui miting pentru normalitate desfăşurat în 01 iulie 2017 în Cluj. Spectaculos? Nu, pentru că nu a strigat decât împotriva celor care participau la un protest legal. S-a comportat ca un “spărgător de grevă”. Nici nu contează dacă a fost “trimisă” de cineva sau a fost din proprie iniţiativă. Nici nu contează convingerile ei. Ea doar a jucat un rol. Ce este şi mai grav este ca şi-a încălcat profesia de actor.
     Actorul se urcă pe scenă şi îşi joacă rolul: emoţii, trăiri, sentimente, mimică, intonaţie. Dar nu-l întrerupe nimeni. Iar când îl intrerupe cineva (chiar şi cu un telefon mobil) părăseşte scena. Asta trebuiau să facă participanţii la protest? Nu. Ea trebuia îndepartată din mulţime, conform legii. De această dată, jandarmeria a procedat corect.
     E usor să joci pe Julieta în rolul victimei. Dar mai sunt vreo câteva victime despre care Homer, Shakespeare sau Caragiale nu au apucat să scrie: un copil siluit de un pedofil; un copil negru căruia i s-au tăiat mâinile pentru că nu a strâns destul cauciuc pentru măreţul King Leopold; un copil evreu care se îndreaptă spre “duşul” de la Auschwitz-Birkenau; un copil vietnamez afectat de Agentul Orange; un copil irakian obligat de ISIS să se detoneze. Oare ce rol ar prefera?
      Suntem obligaţi să suportăm tirania minorităţii? Asta înseamnă “politically correct”?
      LGBT e o minoritate sexuală. E problema fiecăruia ce face în dormitor, dar când o face sau o mimează ostentativ în public - se schimbă datele problemei. Nu sunt homofob. Nu mă interesează în ce direcţie îşi împing unii bolul alimentar. Până acum sunt câteva teorii cu privire la apariţia omului pe pământ: creaţionismul, evoluţionismul, panspermia şi extratereştrii. Fiecare dintre aceste teorii are adepţii ei. Eu sunt curios cum îşi (şi ne) explică originea şi naşterea naturală dintr-un cuplu homosexual fiecare dintre membrii LGBT (aici nu se includ relaţiile heterosexuale, inseminarea in vitro sau clonarea) . Abia apoi discutăm despre căsătorie şi adopţie.
      PSD s-a instaurat la putere după căderea regimului comunist. PSD şi-a reconfirmat poziţia în urma alegerilor din decembrie 2016, când aproximativ 40 şi ceva la sută i-au votat din cei aproximativ 40 la sută care s-au prezentat la urne. Avem de-a face cu o minoritate de aproximativ 16 % din cetăţenii cu drept de vot care locuiesc în România. Dacă îi adăugam şi pe minori şi pe cei care trăiesc în afara graniţelor, procentul scade dramatic. PSD e o minoritate.
      Partea bună e că mai sunt şi oameni în PSD. Nu toţi sunt hoţi, borfaşi şi penali, nu toţi îşi plagiază doctoratele, nu toţi sunt infractori şi trădători. Nu toţi mint cu neruşinare. Nu toţi se dezic de propria persoană pentru ca la scurt timp să ceară reinvestirea într-o funcţie din care au demisionat. Nu toţi pesediştii au nevoie de prag la abuzul în serviciu, pentru că sunt puţini aceia care să fie în postura care să le “permită” săvârşirea de infracţiuni. PSD-ul penal e o minoritate în cadrul minorităţii PSD. Dar suntem sub tirania PSD-ului penal.
    S-a eradicat sărăcia în România? Nu mai este nevoie de penitenciare pentru că au dispărut infracţiunile? S-au construit 10 mii de kilometri de autostradă în România? A dispărut şomajul şi alcoolismul? Toţi candidaţii la BAC au luat 10 (zece)? Nu se mai plagiază în România? A dispărut corupţia? Au fost judecaţi vinovaţii Revoluţiei şi ai Mineriadelor? Nu se mai defrişează ilegal şi s-au împădurit suprafeţele pierdute? S-a interzis mineritul cu cianuri? S-a interzis fracturarea hidraulică? Am devenit super-putere economică?
      Nu mai sunt războaie pe planetă? S-a interzis producţia de armament? Nu mai există trafic de droguri şi de organe? A dispărut sclavia? S-a eradicat foametea? S-a descoperit leacul pentru cancer şi SIDA? Asistenţa medicală e gratuită la nivel mondial? Învăţământul e gratuit la nivel mondial? Au fost salvate de la extincţie balenele şi focile şi alte câteva mii de specii în pericol?
     Singura problema a umanităţii şi a României e clarificarea pretenţiilor comunităţii LGBT? Toleranţa invocată de membrii acestei comunităţi funcţionează într-o singură direcţie?
     Nu ne ajunge tirania penalilor?
     Urmează tirania LGBT?

Doru Apostol

02 iulie 2017