luni, 6 februarie 2017

Strada - protest national

Naţionala României e STRADA!

            Românii ieşeau în stradă să sărbătorească un rezultat pozitiv obţinut de naţionala de fotbal. Au ieşit şi după evenimentele din Colectiv. Dar nu atâţia. Acum, acest fenomen are o dimensiune naţională. Aseară s-a obţinut un record la nivel naţional: peste 600.000 de români au protestat în stradă. Chapeau!


            Mesajele de pe pancarte au scos în evidenţă latura creativă a românilor, profunzimea mesajelor, cultură generală şi de specialitate, inventivitatea. Mesaje spumoase şi geniale. Strada l-a avut profesor pe Eminescu. Comparaţi acestea cu un doctorat plagiat. Ar fi de preferat să beneficiem de suportul Academiei Române pentru o analiză a acestora şi de un muzeu al pancartelor democraţiei.

Sursa foto: http://www.hotnews.ro/zoom.html?desc=Foto:%20Kovacs%20Andras&name=Protest%20Tecuci&imgUrl=http://media.hotnews.ro/media_server1/image-2017-02-5-21588656-41-protest-tecuci.jpg

            Producătorii şi importatorii de băuturi alcoolice se plâng de vânzările foarte scăzute pe care le înregistrează de 2 săptămâni încoace. Nu se mai sparg nici seminţe, decât în guvern. În schimb au crescut spectaculos vânzările de ceai cald, cafea, covrigei, napolitane.
              Românii au devenit pasionaţi de astronomie - luminiţele din Piaţa Victoriei pot fi comparate doar cu strălucirea celestă a stelelor şi galaxiilor. Se vede această lumină prin perdelele de la guvern? Penalii din conducerea PSD-ului vor arunca întregul partid într-o gaură neagră?


Sursa foto: http://www.mediafax.ro/social/galerie-foto-video-protest-de-amploare-in-fata-guvernului-ziua-a-sasea-peste-150-000-de-oameni-au-fost-in-piata-victoriei-moment-de-reculegere-pentru-victimele-de-la-colectiv-16149850

            Guvernul Dragnea - Grindeanu a intrat singur în criză după 2 săptămâni de guvernare. De aproape 3 săptămâni ţara este în stradă. Anormal! Ţara nu se guvernează din stradă. Pierderea credibilităţii acestui guvern prin promovarea la “ceas de seară” a unei ordonanţe care “albeşte” penalii din toate partidele nu mai legitimează activitatea sa.
            Scandarea “PSD - Ciuma roşie” sună foaaarte bine, dar nu este corectă din punct de vedere uman, legal şi politic. Corect ar fi “Dragnea & Grindeanu & Iordache & … & … & …. - Ciuma roşie”. Lista ar fi luuungă şi ar include politicieni din tot eşichierul politic postdecembrist şi mulţi oameni de afaceri care sifonează banul public.
            Strada aşteaptă demisia Guvernului Grindeanu.
            Strada aşteaptă un alt guvern din partea majorităţii parlamentare în care să nu mai fie dalmaţieni - oameni cu dosare penale în derulare. Strada îşi doreşte oameni integri şi profesionişti la guvernare.
          Strada aşteaptă demisia preşedinţilor celor două camere parlamentare care au girat aceste gafe ale Guvernului Grindeanu.
            Strada aşteaptă anchetarea şi pedepsirea celor ce se fac vinovaţi de această tentativă de puci şi de comportarea similară unui grup infracţional organizat.
            Strada îşi doreşte normalitate. E chiar aşa de mult ce îşi doreşte o ţară întreagă? Dragnea şi acoliţii săi îşi doreşte întreaga ţară în stradă?
           PSD-ul e partidul majoritar (aproape) în parlament. Şi aşa trebuie să rămână până la următorul ciclu electoral. Schimbarea trebuie să vină din interiorul partidului. Nu trebuie să se înscrie strada în PSD pentru a provoca schimbarea din interior.
            Ne vedem în stradă, la fel de motivaţi şi civilizaţi.

            Uniţi Salvăm Toată România!